Liever zien dan lezen? Check dan https://www.juuvevastgoed.nl/.

 

Alle ruimte voor de auto

Ruim de helft van alle ruimte in westerse steden wordt in beslag genomen door auto’s. En als ze dan toch rijden, zorgen ze voor het merendeel van de luchtvervuiling. Door de wens om steeds mobieler te worden heeft de auto langzamerhand een dominante positie verworven in onze steden. Sinds het ontstaan van Juuve strijden wij voor het teruggeven van steden aan mensen. Met steeds toenemende verstedelijking is dat een lastige opgave. Een ding is zeker: als we steden blijven inrichten zoals we in de afgelopen 75 jaar hebben gedaan, wordt het bijna efficiënter om in onze auto’s te gaan leven. Een parkeerplek neemt namelijk twaalf vierkante meter in beslag, meer dan de gemiddelde studentenkamer in de grote steden. Tijd dus om auto’s beter te benutten. Door auto’s te delen zijn er minder auto’s nodig. Ook kosten worden gedeeld, waardoor rijden in elektrische auto’s voor meer mensen bereikbaar wordt dan de ‘happy few’. Dit is wat wij sinds januari 2018 doen.

Beter dan een eigen auto

Met bijna twee miljoen gereden kilometers onder een jonge doelgroep, zijn wij een nieuw mobiliteitssysteem aan het bouwen voor de huidige generatie. Veel van onze gebruikers zeggen dat ze de aanschaf van een auto hebben uitgesteld óf zelfs afgesteld. 

Product gevalideerd, dat is de voorlopige conclusie. Tegelijkertijd is er vanwege de toenemende populariteit van steden een enorm woningtekort, wat leidt tot mooie nieuwbouwprojecten. In de afgelopen jaren is echter gebleken dat er regelmatig onnodig veel parkeerplekken worden gebouwd bij nieuwbouw, of is er onvoldoende ruimte om te voldoen aan de parkeernorm. Met enkele ontwikkelaars en autofabrikanten hebben we in de afgelopen jaren geëxperimenteerd met de integratie van deelmobiliteit bij woningbouw (o.a. Timmerhuis in Rotterdam met Heijmans en BMW Nederland).

Steden van de toekomst

Wij plaatsen deelauto’s, deelfietsen en deelscooters als vast onderdeel van een nieuwbouwproject. In plaats van vierkante meters voor auto’s kunnen ontwikkelaars nu mobiliteit aanbieden. De behoefte voor eigen auto’s daalt hierdoor, waardoor er meer vierkante meters voor leefruimte ontstaat. Denk aan groen, speeltuinen of grotere woningen. Het fascinerende hierbij is dat men bij een verhuizing al snel de mobiliteitsbehoefte heroverweegt, waardoor de tweede of soms zelfs enige auto zonder al teveel moeite plaats kan maken voor een deelauto.

Voor ontwikkelaars betekent dit dat het woonconcept aantrekkelijker wordt en er kosten worden bespaard door het aantal parkeerplaatsen te reduceren. Wij vanuit Juuve kunnen hierdoor aan onze droom werken: we bouwen mee aan steden van de toekomst. Met trots lanceren we om die reden nu officieel Juuve Vastgoed en de bijbehorende website https://www.juuvevastgoed.nl/

 

 

 

Ook een Juuver worden?

Meld je aan en ga met ons op pad!

Vind een auto!

Andere stories

Benschop Deelauto’s

Terberg en Juuve pionieren met de lancering van een deelhub in Benschop. De hub bestaat uit een Toyota Aygo en een Ford Focus

Lezen
Juuve in Noorderhaven

In samenwerking met Vesteda biedt Juuve twee elektrische deelauto’s aan (BMW i3’s). Deze deelauto’s zijn exclusief besc

Lezen

Terug naar blog